Østershatte til halv pris

I julen 2017 købte jeg en svampesæk fra TagTomat. Her et halvt år senere har vi plukket næsten 3 kg lækre, økologiske østershatte af 5 omgange.

Svampesækken består af halm podet med mycelium af østershatte. Det er meget nemt at "dyrke" dem. Man stiller sækken et sted, hvor den får en smule dagslys. Dernæst skærer man 5-6 vandrette snit i posen. Luften og lyset vil nu få myceliummet til at sætte frugt i form af østershatte. Når kanten på svampene begynder at blive mørkere/hårdere og bøje opad, er det høsttid og man brækker svampene af.

Nu står du med de lækreste, friske østershatte i hånden, og de er tilmed billige.

Til 249 kr. for en svampesæk ligger vores kostpris på 86 kr. pr. kilo, hvilket er tæt på halvdelen af butiksprisen. Kiloprisen for økologiske østershatte fra Holland er dags dato 167 kr. på Nemlig.com.

Jeg købte et par ekstra svampesække til julegaver til familien - og alle steder har de vakt stor begejstring. Det er gaven der bliver ved med at give til alle, der holder af svampe og af at se ting gro.

Herunder kan du se en graf over vores høst:

Østershatte høst fra 1 stk. Svampesæk

Det er blevet til 2904 gr. østershatte efter fem bræk. Kommer der mon flere?

Disclaimer: TagTomat er kunde i mit firma God Kommunikation, men dette indlæg har jeg skrevet 100% for min egen fornøjelses skyld.

Web developer specialised in Squarespace and WordPress